Kрасота · March 18, 2021

Знаете ли как да се грижите за боядисаната си коса?

Като писател на красота, често ме питат читателите какви нюанси на косата да носят през новия сезон и какво според тях биха им паснали. След това, нетърпеливи да експериментират, било у дома, било в салона за красота, оцветяват косите си, вдъхновени от тенденциите. За съжаление, за кратко време те са изключително недоволни, че украшението за коса вече няма същия блясък, че сянката е станала скучна и че нишките са дехидратирани и сухи.

Повече от сигурен съм, че горният сценарий е познат и на вас

  И вие се сблъсквате с тези проблеми именно защото пренебрегвате изключително важен аспект: боядисаната коса се нуждае от специална и правилна грижа. Освен това митът, че само русата коса се нуждае от грижи след боядисване, защото е по-чувствителна, трябва да бъде демонтиран веднъж завинаги.

Независимо от цвета на косата, за да се насладите на дълготрайния й блясък, вашият ритуал за грижа за косата трябва да е завършен и да включва шампоан, балсам и маска. Напразно избирате най-доброто решение за боядисване на коса, ако по-късно, не използвайте продукти, които фиксират цвета, защитават влакната на косата и осигуряват дълъг блясък.

Искам си червено. Искам моята блондинка да блести. Искам си брюнетка интензивно. Алексия Греъм, Даутцен Крус и Алис Пенеака , посланици на марката Color- Vive , дават глас на нашите желания в нова кампания в Париж. И добрата новина е, че благодарение на иновациите, които специалистите са капсулирали в новата формула на гамата Color- Vive, посветена на грижата за боядисаната коса, желанията стават реалност.

Цвят и блясък

Номер 1 в грижата за цветна коса в Румъния, диапазонът от Color- Vive без съмнение е тайната на идеалния цвят, възвишен като първия ден. От октомври 2016 г., предлагани в нова опаковка, шампоанът, балсамът и линейната маска са още по-ефективни. И това се дължи на подобрената формула с еликсир от ленено семе, UVB / UVA филтри и хранителен концентрат. Новата формула предлага превъзходна грижа за косата, усъвършенствана защита на цвета, фиксира цвета на косата за по-дълго време, защитава влакната на косата и придава на цвета дълготраен блясък.

В допълнение, за цялостен ритуал за грижа за косата, който отговаря на нуждите на боядисаната коса, използвайте олио за коса. Това е идеалното средство за боядисана коса, особено ако е леко суха. Ефективността на маслото се дължи на формулата, която съчетава екстракти от шест редки цветя: шипка, която регенерира косата, лайка, за да й придаде блясък, лотос за изглаждане и омекотяване, тиара цвете с овлажняваща роля, лен за укрепване на фибрите на косата и слънчоглед който има силен овлажняващ ефект.

 Изключително гъвкав, можете да включите в програмата си за грижа според нуждите на вашия тип коса. Ако искате интензивно да овлажните нишките си, нанесете го преди шампоане. За да защитите влакното на косата и да го омекотите, използвайте го преди изсушаване. И ако искате изключителен блясък, не забравяйте, че само няколко капки, използвани за довършване, са достатъчни, за да изпълнят вашето желание.

 Как да се грижим за косата си?

Чудите се как да се грижите добре за косата си? Разберете какви стъпки трябва да следвате, за да имате здрава и пълна обемна коса.

1. Важно е да знаете, че здравата коса започва отвътре. Трябва да внимавате с диетата си, но също така да хидратирате правилно, в противен случай ще се появят малки частици от черупката на скалпа.

2. Един съвет, който ни предлагат всички салони за красота е, че шампоанът се използва като лечение на скалпа. Всичко, което ни е позволено да прилагаме върху скалпа, е шампоанът да бъде избран в зависимост от косата и ампулите, които са на лечение. Тези ампули се прилагат само ако има проблеми и се прилагат само за корена, защото нанесеният върху дължината на косъма го засяга.

3. Друг съвет е да нанесете защитна маска по дължината на косата си. През лятото косата има тенденция да се уплътнява, така че маската за свежест винаги помага. Има маски за коса, които регенерират косата и й придават стегнатост. Добре е да запомните, че не трябва да се прилага постоянно и че не трябва да се прилага от корена.

4. Друго хубаво нещо, което трябва да знаете, е, че грижата за косата ви не означава само прилагане на процедури за вашия фризьор или използване на шампоани в зависимост от типа на косата ви. Трябва да се отбележи, че уредите, които изгарят косата, напълно я унищожават. Трябва да знаете как да оформите косата си, без тя да страда, контактът с косъмната плоча трябва да бъде възможно най-рядък.